Massages

Ontspanningsmassage
De ontspanningsmassage is een vorm van massage die bestaat uit effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), soms schuddingen en fricties. Hiermee wordt de doorbloeding gestimuleerd, de afvoer van afvalstoffen geholpen en direct ook de spieren en huid soepeler en meer ontspannen gemaakt. Kan over het hele lichaam worden toegepast, afhankelijk van de vraag. Denk hierbij aan probleemgebieden als rug, schouders en nek (RSN).

Vlindermassage
De lichtst mogelijke vorm van massage en een van de meest ontspannende. Deze massage haalt haar inspiratie uit de Chinese meridianenleer.
Bij deze massage werkt de masseur uitsluitend met de vingertoppen van wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Er wordt vanaf het sacrum (stuitje) richting de nek gemasseerd langs de grote ruggespier en langs de twee energiebanen tussen ruggegraat en schouderblad in weer naar beneden, in de vorm van een vlinder. Door de langzame en meditatieve bewegingen ontstaat diepe ontspanning. Let op: je kunt ervan in slaap vallen!

Hotstonemassage
Is een ontspanningsmassage waaraan het gebruik van warme basaltstenen wordt toegevoegd. Deze worden in een pan water verwarmd tot ongeveer 55 graden. Daarna wordt met de stenen het ingeoliede lichaam gemasseerd. Hierdoor trekt de warmte dieper in de spieren en helpt dit mede de spieren te ontspannen. Let op: deze massage is niet geschikt in de eerste maanden van de zwangerschap of tijdens de menstruatie.

Massage met toegevoegde aromatherapie
Bij deze ontspanningsmassage wordt op basis van de anamnese een essentiële olie toegevoegd aan de neutrale massageolie. Ik gebruik hiervoor de olie van dōTERRA Essential Oils – EU – Do Essential Oils Europe – dōTERRA Wellness Advocate Site (do-essential-oils.com)
Geur heeft een enorme invloed op ons brein, ons humeur en daarmee op onze mentale gezondheid.

Aziatische massage
De Aziatische massage is gestoeld op de traditionele Thaise massage, maar aangepast aan de Westerse praktijk en inrichting (op een lage massagetafel in plaats van op de grond). Met behulp van diepe druk en fricties wordt het hele lijf gerekt, gestrekt en probeert de masseur ruimte te maken op de aanhechtingen van de spieren. Er komt geen olie bij te pas en deze massage wordt ook niet op de blote huid uitgevoerd, behalve op hoofd en gezicht. Tijdens de behandeling lig je onder een hammamdoek. Het is een intense behandeling, maar de ontspanning die je daarna voelt is onbeschrijfelijk.

Kobido – Japanse gezichtsmassage
Kobido is een Japanse techniek voor gezichtsmassage en betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. Elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar brengt tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam weer in harmonie.(workshop kobido Japanse gezichtsmassage – Ziyuli Academie)

Ademgerichte massage
Het is de belangrijkste functie van ons bestaan: ademhalen. Toch is dat voor veel mensen best een opgave. Of het nu door stress komt of bijvoorbeeld long covid, veel mensen halen erg oppervlakkig adem. Door deze wijze van masseren proberen we samen, masseur en client, de ademhaling van hoog in de borst naar lager in de buik te brengen. Hierdoor ga je dieper ademhalen en krijgen lichaam en hersenen meer zuurstof binnen. Dit is goed voor lichaam en geest.